Dega

DEGA je društvo u privatnom vlasništvu osnovana 1992. godine u Varaždinu. Od samog se osnivanja bavi projektiranjem rasvjete, trgovinom rasvjetnih tijela i izradom elektroinstalacija.

DEGA je osnivač  društa ELEKTRO-TIM, čime je omogućeno pružanje kompletne usluge, od izrade projekata rasvjete, nabave i isporuke, do ugradnje i održavanja postavljenih rasvjetnih sustava.

Time je zatvoren tehnološki krug djelovanja DEGE, te stvorena kvalitetna baza za tržišno gospodarenje.

Sjedište društva je u Varaždinu, u Međimurskoj ulici 28 na oko 2800 četvornih metara moderno i funkcionalno opremljenog prostora.

Politika Tvrtke

Osnovna smjernica poslovne politike tvrtke je zadovoljavanje potreba kupaca pružanjem kompletne i kvalitetne usluge na svim područjima djelovanja (projektiranje, pribavljanje, ugradnja, održavanje). Temeljni cilj je povećanje djelatnosti, zapošljavanje novih stručnih kadrova, neprestano ulaganje u kvalitetu kao način ispunjavanja potreba i želja i najzahtjevnijih kupaca. Sukladno tome tvrtka nastoji i dalje pratiti i usvajati nova znanja, usavršavati metode rada, te modernizirati poslovni prostor i opremu.

Od ideje do realizacije

Rasvjeta je još donedavno imala samo jednu, određenu namjenu da služi za rasvjetljavanje radnih površina i prostora boravka bez ikakvih drugih dimenzija zadovoljavanja ljudskih potreba. No, u posljednjih se dvadesetak godina u socijalnom okružju dogodio značajan obrat, ne samo u pogledu poboljšanja osnovnih tehničkih karakteristika rasvjete, već i u pogledu oplemenjivanja radnog prostora i mjesta boravka.


S jedne strane rasvjeta i nadalje ostaje najvažniji čimbenik u ulozi sredstva za omogućavanje viđenja, ali je s druge strane postala i sredstvo komunikacije i motivacije, pa tako i ključan čimbenik formiranja ugodnog prostora kakvom težimo. Uz to rasvjeta sve više dobiva i značenje kao sredstvo naglašavanja raznih arhitekturalnih zamisli, što je čini vrlo moćnim dizajnerskim oruđem. Stoga vjerujemo da je svakom investitoru, elektroprojektantu ili arhitektu dobrodošao svaki stručan savjet kod promišljanja i projektiranja rasvjete.


DEGA je tijekom godina oformila tim ljudi koji stoje na raspolaganju svima koji rasvjetu žele riješiti na stručan način i tako stvoriti prostor po mjeri. Dovoljno je kontaktirati DEGU i zatražiti pomoć našeg projektantskog odjela. Nakon prvog kontakta naši stručnjaci izlaze na snimanje objekta, gdje u suradnji s investitorom ili arhitektom preispituju želje i konceptualnu prirodu samog prostora. Razmatraju se mogućnosti na koji se način mogu iskoristiti zadovoljavajuće fizičke karakteristike prostora i umanjiti njegova manje atraktivna obilježja. Ukoliko je objekt u fazi projektiranja, ista se stvar razrađuje u nacrtima. Nakon zajedničkog odabira tipova rasvjete rade se svjetlotehnički proračuni najsuvremenijim softverskim alatima koji omogućuju 3D simulacije prostora, te na kraju projektantska specifikacija koja je podloga za komercijalnu obradu i formiranje ponude.